8. HERITAGE İSTANBUL 15-17 Mayıs'ta

8. HERITAGE İSTANBUL, 15-17 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda.

8. HERITAGE İSTANBUL 15-17 Mayıs'ta
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Kültürel miras bilincinin arttırılması ve bu mirasın korunmasını kendisine sosyal misyon edinen ve bu misyon doğrultusunda ürün, hizmet ve teknolojilerin geliştirilmesini hedefleyen TG EXPO tarafından organize edilen koruma, restorasyon, arkeoloji, müzecilik ve kütüphanecilik teknolojileri fuar ve konferansı Heritage İstanbul, bu yıl sekizinci kez 15-17 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak. 

Fuarla paralel gerçekleştirilecek konferansların belli olan konuşmacıları arasında UNESCO Kültürel Miras İyi Niyet Elçisi, ICOMOS Ürdün Başkanı, Ürdün Prensesi Ekselansları Dana Firas, Heykeltıraş Edoardo Tresoldi, Cenevre Üniversitesi Hukuk Onursal Profesörü Avukat, Prof. Marc-André Renold yer alıyor.

İlk ve tek uluslararası kültür mirası fuarı

Türkiye’nin ilk ve tek uluslararası kültür mirası fuar ve konferansı olan Heritage İstanbul, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı başta olmak üzere, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ve İ.B.B Miras, Marmara Belediyeler Birliği gibi sektörün en önemli kamu paydaşları tarafından desteklenmektedir. Sekizinci yılında Heritage İstanbul, İtalya’yı ülke pavilyonu ve Almanya, Avusturya, Yunanistan, Belçika, Hollanda, Azerbaycan ve İran olmak üzere farklı ülkelerden katılımcılara ev sahipliği yapacak. Heritage İstanbul sekizinci yılında kültür mirası endüstrisinin “duayen” isimlerini konferans, panel ve atölye çalışmalarında katılımcılarla bir araya getirecek.

Fuarın yanı sıra konferans, miras sohbetleri bölümleri, atölye çalışmaları, B2B alanları ve çeşitli teknik gezilerin yapılacağı HERITAGE İSTANBUL, kültürel miras alanının önemli akademisyenlerini ve sektör profesyonellerini 27 konferans paneli26 Miras Sohbeti ve 11 atölye etkinliğinde ziyaretçiler ile buluşturarak sektör için önemli bir çekim merkezi yaratacak.

Bu yıl sekizinci kez düzenlenecek

Heritage Projeleri Kurucusu Osman Murat Akan, basın buluşmasında yaptığı konuşmada Heritage İstanbul’un bir fuar olmanın çok ötesinde bir platform ve kültür mirasına uluslararası çapta bir köprü vazifesi gören bir organizasyon olduğunu belirtti ve sözlerine şöyle devam etti: “Heritage İstanbul, ülkemizin tek uluslararası restorasyon, arkeoloji, müzecilik ve kütüphanecilik teknolojileri fuarı ve konferanslarıdır.

Bu yıl sekizinci kez 15-17 Mayıs tarihleri arasında kapılarını ziyaretçilere açacak. Ülkemiz ve bölgemiz adına çok önemli bir misyonumuz olduğunu düşünüyorum. Uygarlık tarihinin en eski topraklarında, kadim kültürlere ev sahipliği yapmış, çağ kapatıp çağ başlatmış uygarlıkların mirasçısı olarak hem Anadolu topraklarına hem de adının içinde “İstanbul” olan ve bunu markası ile bütünleştirmiş bir fuar olarak geçmişi geleceğe hakkıyla taşıyabilmek, geçmişi koruyabilmek için çok çalışmalıyız. Amacımız HERITAGE İSTANBUL’la kültürlerarası bir bağ kurmak, kültür mirası konusunda çözüm, sonuç arayan tarafları bir araya getirmek, panel ve konferans serimizle yeni ufuklar açmak; atölye çalışmaları ile de daha geniş kitlelere ulaşmak. Geçen yıl depremin gölgesinde yaklaşık 7 bin 500 kişi fuarımızı ziyaret etti, panel ve konferanslara katıldı. Bu yıl umuyorum ki bu sayı bunun çok çok üstünde olacak. Daha çok ilgililerin takip ettiği bir fuar olmakla birlikte, Heritage İstanbul ziyaretçilerine de değinmek isterim. Fuarı, mimarlar-iç mimarlar, tasarımcılar, akademisyenler, sanat tarihçileri, kamu ve özel müze yöneticileri, arkeologlar, kütüphaneciler, öğrenciler ve kamudan karar alıcılar ziyaret ediyor. Biz fuarı bir sektör fuarı olmaktan çıkartıp halkın da gelip gezeceği, panellere katılacağı bir alana dönüştürmek için çalışıyor, bu alanda farkındalık yaratmayı hedefliyoruz. Burada özellikle belirtmek isterim ki Heritage markası, Türkiye dışında gerçekleştireceği HERITAGE MIDDLE EAST -Abu Dhabi ve Heritage TURQUOISE -Taşkent’te yapılacak iki fuarla global bir marka olma yolunda da emin adımlarla büyümektedir. Bu fuarlarla hedefimiz kültür mirası ekonomisine katkı sağlamak, tarafları bir araya getirerek sektöre katma değer sunmak ve de ülkemizden dünyaya sürdürülebilir teknolojilerin ihracının yapılmasına aracı olmak. Bunun için özellikle fuar alanı içinde yer alan B2B alanlarının etkili olduğunu görüyoruz. Yine fuar döneminde sahada düzenlenen teknik gezilerle konuklarımızın bilgilenmesini sağlıyoruz. Diyebilirim ki İstanbul nasıl kültürleri bir araya getiriyorsa biz de HERITAGE ISTANBUL etkinliğinde bu vizyon ve misyonla çalışıyoruz.” 

Türk ve yabancı yatırımcılar

Basın buluşmasında söz alan TG EXPO Genel Müdürü Cem Şenel: “HERITAGE İSTANBUL fuarımızda şu anda 150’ye yakın katılımcı şirket var. Bunların yüzde 75’ini Türkiye, yüzde 25’ini ise yurt dışındaki paydaşlar oluşturuyor. Bu yıl İtalya’yı ülke pavilyonu ile ağırlayacağız ve fuar aynı zamanda Almanya, Avusturya, Yunanistan, Belçika, Hollanda, Azerbaycan ve İran olmak üzere farklı ülkelerden katılımcılara ev sahipliği yapacak. Dünya kültür mirasına en önemli katkıyı yapan coğrafyada bulunan ülkemiz için bu fuarın özel bir yeri var. O sebeple fuarı büyütebilmek için TG Expo Ekibi olarak var gücümüzle çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Heritage İstanbul, bu yıl Aizoanoi’yi iletişimine taşıdı

Dünyadan ve ülkemizden kültür mirası meraklılarını, alanında uzman profesyonelleri, kamu ve özel kuruluşları bir araya getiren HERITAGE ISTANBUL, bu yıl kurumsal dokümanlarında Aizanoi Antik Kenti’ni kullanıyor. Kütahya Çavdarhisar ilçe merkezinde, Kütahya’ya 50 kilometre uzaklıkta bulunan Aizanoi Antik Kenti Roma döneminin en önemli kentlerinden biri idi. Şehrin önemli dinsel yapısı olarak görülen Zeus Tapınağı dünyanın en iyi korunmuş Zeus Tapınakları’ndan Kabul edilmektedir. UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan Aizanoi Antik Kenti, dünyanın bilinen ilk borsasını da bünyesinde barındırıyor. 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.