The New York Times seçti... 2023'ün en iyi 10 filmi...

ABD'nin New York Times gazetesi 2023 yılının en iyi filmleri seçti. En iyiler listesinin birinci sırada "Killers of the Flower Moon", ikinci sırada ise "Oppenheimer" yer alıyor.

The New York Times seçti... 2023'ün en iyi 10 filmi...
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

The New Yok Times editörlerine göre yılın en iyi filmi seçilen Killers of the Flower Moon,1920'lerde Oklahoma'da Osage Ulusu'na karşı işlenen vahşi cinayetleri anlatıyor. Yönetmenliğini Martin Scorsese'nin yaptığı filmin başrollerinde Leonardo DiCaprio, Lily Gladstone ve Robert De Niro yer alıyor.

Yönetmenliğini Christopher Nolan'ın üstlendiği listenin ikinci sırasındaki filmi Oppenheimer ise Film, Manhattan Projesi'nde ilk nükleer silahın geliştirilmesinde büyük rol oynayan Amerikalı teorik fizikçi J. Robert Oppenheimer'ın hayatını konu alıyor. 

1 buçuk milyar dolara yakın gişe rakamına ulaşan yılın en çok konuşulan filmlerinden Barbie ise listede yer almıyor. Listede yer alan diğer filmler ise şöyle:

Menus-Plaisirs — Les Troisgros  - Yönetmen: Frederick Wiseman

Occupied City - Yönetmen: Steve McQueen

A Thousand and One - Yönetmen: A.V. Rockwell

Asteroid City - Yönetmen: Wes Anderson

May December - Yönetmen: Todd Haynes

Showing Up - Yönetmen: Kelly Reichardt

Orlando: My Political Biography - Yönetmen: Paul B. Preciado

Stonewalling - Yönetmen: Huang Ji and Ryuji Otsuka

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.